Ohjeet - näin tämä toimii

Kiffel Pesulassa tahdomme mahdollistaa vastuullisilla valinnoilla lisää vuosia tekstiileille. Me haluamme palvella asiakkaita, jotka tahtovat tehdä arjessaan vastuullisia valintoja sekä toivovat valitsemiltaan palveluilta helppoutta. Katso ohjeet pakkaamisesta täältä.

Olemme koonneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä, joista toivomme teille olevan apua. Jos jokin jäi kuitenkin askarruttamaan, otathan yhteyttä rohkeasti meihin.

Usein kysyttyä palveluistamme:

Verkkokaupan toiminta

Mitä tietoja tarvitsen tilauksen tekemiseen?

Maton pesua tilatessa sinun tulee tietää vain maton koko sekä maton tyyppi. Tuotesivulla opastamme aina tilauksen kaikissa vaiheissa. 

Mitkä maksutavat verkkokaupassa on käytössä?

Verkkokaupassamme on käytössä turvallinen Paytrail-verkkomaksupalvelu, joka tarjoaa verkkopankkimaksut.

Mitä teen, jos en saa tilausta lähetettyä tai kohtaan verkkokaupassa muun teknisen ongelman?

Useimmiten tekninen ongelma johtuu hetkellisesti katkoksesta, jolloin kannattaa yrittää uudelleen hetken kuluttua. Jos ongelma toistuu, etkä onnistu tilauksen teossa, toivomme, että otat yhteyttä meihin vaikkapa sähköpostilla tai jätät yhteydenottolomakkeen kautta viestiä.

Pitääkö minun tulostaa itse papereita tai tarroja pyykkien lähetystä varten?

Ei. Ainoa mitä sinun tulee tehdä on pakata pestävät tuotteet jätesäkkiin ja teipata säkki kiinni. Osta verkkokaupasta halutut palvelut, ja tämän jälkeen teippaat paketin päälle paperin, jossa lukee asiakaspalautuskoodi 9547759 sekä oma nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Olen yritysasiakas – voinko tilata pesulapalveluita verkkokaupasta?

Yritysasiakkaat eivät voi toistaiseksi tehdä tilausta verkon kautta. Yritysten pesulatarpeet ovat usein kodin tekstiilejä isompia kokonaisuuksia, joihin laskemme aina erillisen tarjouksen. Lähetä meille sähköpostia ja kerro pesulatarpeistasi, niin laskemme sinulle mielellämme tarjouksen: info@kiffelpesula.fi

Keppi ja kasvi lasipöydän päällä, jonka alta näkyy kirjava matto

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?
Ota yhteyttä niin autamme mielellämme! 

Lakanat viikattuna pinossa

Pyykkien kuljetusprosessi

Mitä eri toimitusvaihtoehtoja voin valita?

Voit valita useiden eri toimitusvaihtoehdon väliltä riippuen missä asut. Näet ostoskorisivulla toimitusvaihtoehdot, kun olet lisännyt postinumerosi ja asuinkaupunkisi.

Mitä eroa eri kuljetusvaihtoehdoilla on?

Toimitusten hinnat ovat 0 €- 19,90 € välillä. Jos sinun on helppo tulla pesulaamme, voit tuoda sovittuna aikana pestävät pyykit suoraan meille. Jos asut Vaasan kaupunkialueella, voit tilata noutopalvelumme; noudamme ja tuomme tekstiilit sovittuna ajankohtana suoraan kotiisi. 

Matkahuollon kautta on mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa noutopisteen kautta tekstiilit. Vaihtoehtoisesti voi myös palautuksen ottaa kotitoimituksena.

Kuinka pakkaan tekstiilit ja matot kuljetusta varten?

Pakkaamista varten tarvitset vain 75 litran jätesäkkejä, teippiä, (paperin palan) sekä tussin. Katso tarkemmat ohjeet tästä videosta.

Kuinka paljon pyykkiä voin lähettää kerralla pesuun?

Voit lähettää meille niin paljon pyykkiä kuin sinulla on tarvetta pestä. Jos kotoa löytyy isompi kasa tekstiilejä pestäväksi, voit lähettää ne vaikka kaikki kerralla pesuun. Näin pakkaaminen, lähetys ja nouto hoituvat koko pyykkivuorelle yhdelle kertaa.

Kuinka kauan tekstiilien ja mattojen peseminen kestää? Milloin saan pyykkini takaisin?

Tarkka aikataulu riippuu pesulamme jonosta, tekstiilien ja mattojen mahdollisista tahroista sekä kuljetuskumppanimme aikatauluista. Normaalisti pyykit viettävät pesulassa jonosta riippuen 1-2 viikkoa.

  • Tekstiilit voidaan pestä nopeasti, ja esimerkiksi tyynyt ja täkit lähtevät pesulastamme kotimatkalle yleensä viikon kuluessa.
  • Matoissa on hyvä varautua kahden viikon pesuaikaan. Erityisesti tahraisten ja hyvin likaisten mattojen pesuun käytetään pesulassa usein kaksi päivää, minkä lisäksi riittävään kuivumiseen on varattava aikaa. Esimerkiksi paksut villamatot voivat kuivua useita vuorokausia.

Huomioithan, että mikäli pyykit on lähetetty samalla kertaa, ne myös palautetaan samalla kertaa, aina pisimpään kestävän tekstiilin tai maton valmistumisajan mukaan.

Palautetaanko kaikki pyykit samalla kertaa?

Lähtökohtaisesti kyllä. Jos sinulla on toiveita pyykkiesi palautuksen suhteen, voit lisätä toiveesi tilauksen yhteydessä Lisätietoja-kenttään tai ottaa meihin tilauksen jälkeen yhteyttä sähköpostitse: info@kiffelpesula.fi

Mitä tapahtuu, jos tekstiilit katoavat kuljetuksen aikana?

Lähtökohtaisesti tekstiili ei voi kadota Matkahuollon prosessissa, jos jokaisessa paketissa on asiakaspalautuskoodi ja lähtettäjän tiedot. Emme ota vastuuta, jos lähettäjän teippaama lappu irtoaa.

Jos tekstiili katoaa, niin selvitämme yhteistyössä Matkahuollon kanssa, missä
tekstiili on.

Tekstiilien pesu

Millaisia tekstiilejä voin lähettää pesuun?

Pesemme kaikki vesipesun kestävät tekstiilit. Emme ota vastaan kemiallista pesua vaativia tekstiilejä, kuten villakangastakkeja. On asiakkaan vastuulla tarkistaa, onko tekstiili vesipestävä vai ei ennen tilauksen tekemistä.

Mitä tekstiilien pesun hintaan sisältyy?

Pesun hintaan sisältyy tekstiilin pesu ja kuivaus sekä tarvittaessa mankelointi ja silitys. Esimerkiksi lakanat mankeloidaan ja työvaatteet silitetään. Verhot puolestaan höyrytetään tai mankeloidaan. Kauppakassilliseen pyykkiä sisältyy tekstiilien pesu ja kuivaus.

Pesettekö myös painopeittoja?

Pesemme kyllä! Yhteistyökumppanimme painopeittojen pesussa on Tikkiteam Oy: tikkiteam.com

Moniväriset verhot
Tekstiileissäni on tahroja. Kuinka ilmoitan näistä pesulalle?

Voit ilmoittaa eritteistä, ulosteesta, luteista tai muista tekstiilin pesun kannalta olennaisista tahroista verkkokaupan tilauksen Lisätietoja-kentässä. Mikäli asia muistuu mieleen vasta tilauksen jälkeen, voit aina laittaa meille sähköpostia: info@kiffelpesula.fi

Kutistuvatko tekstiilini pesussa?

Tekstiilin kuidut elävät, ja jotkut materiaalit kutistuvat pesussa, vaikka pesuohjeita noudatetaan tarkasti. Emme vastaa tekstiilien kutistumisesta, mikäli kutistuminen tapahtuu pesuohjeiden mukaisen pesun yhteydessä.

Petauspatjojen päälliset kutistuvat aina hieman pesussa, samoin puuvillaisissa ja pellavaisissa tekstiileissä on kutistumisen riski. Viskoosi kutistuu hieman, mutta kosteana muotoilu ja silitys palauttaa tekstiilin mittoihinsa.

Lue lisää aiheesta: blogi kutistumisesta

Millaisia pesuaineita käytätte? Voinko lähettää tekstiilejä pesuun, vaikka olen herkkä tuoksuille?

Käytämme kaikkien tekstiilien pesussa lähes tuoksuttomia pesuaineita. Pesuaineidemme tuoksu muistuttaa hotellin puhtaiden lakanoiden tuoksua, joten kyseessä on hyvin mieto tuoksu. Meiltä löytyy myös täysin tuoksuttomia ja allergiaystävällisiä pesuaineita.

Ilmoitathan meille tilauksesi yhteydessä, jos haluat, että pyykkisi pestään täysin tuoksuttomilla pesuaineilla. Voit tehdä tämän verkkokaupan tilauksen Lisätietoja-kohdassa.

Saatteko tupakan tai homeen hajun pesussa pois?

Käytämme tehokasta hajunpoistomenetelmää, jolla esimerkiksi tupakan haju saadaan yleensä hyvin poistettua. Emme kuitenkaan voi taata, että kaikki hajut saadaan tekstiileistä poistettua. Homepyykeissä hajun poistamisen onnistuminen riippuu siitä, kuinka kauan ja paljon tekstiili on homeelle altistunut.

Lue lisää aiheesta: blogi homeista tekstiileissä + hajunpoistosta

Mitä tapahtuu, jos tekstiilini rikkoutuu pesussa tai kaikkia tahroja ei saada pois?

Löydät tekstiilistäsi keltaisen lapun, jos kaikkia tahroja ei ole saatu poistettua ilman riskiä tekstiilin vahingoittumisesta. Mikäli tekstiili rikkoutuu, olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Huomioithan, että otamme pesuun vain ehjiä tekstiilejä, emmekä vastaa rikkoutumisesta siinä tapauksessa, että asiakas lähettää meille pesuun jo valmiiksi rikkinäisen tekstiilin. Vastuu rikkoutumisesta on asiakkaalla myös siinä tapauksessa, että kyseessä on vanha tekstiili, joka rikkoutuu pesuohjeiden mukaisesta pesusta huolimatta.

Kolme erilaista matton osittain päällekäin

Mattojen pesu

Millaisia mattoja voin lähettää pesuun?

Voit lähettää meille pesuun räsymatot, muovimatot, käytävämatot, ohuet viskoosimatot, puuvillamatot, nukkamatot, plyyshimatot, ohuet ja paksut villamatot, sisalmatot, juuttimatot, aidot käsinsolmitut matot, silkkimatot, erikoismatot, ryijyt sekä kumi- ja PVC-pohjaiset matot.

Mitä mattojen pesun hintaan sisältyy?

Matto läpikäy pesuprosessimme, jossa sille tehdään pesu ja tahranpoisto materiaalin mukaan. Maton kuivuminen kestää n. 1-2 vuorokautta. Kun matto on kuivunut, tarkistamme, että pesujälki täyttää laatuvaatimuksemme. Mikäli huomaamme ensimmäisen pesun jälkeen tahroja, teemme pesun ja tahranpoiston vielä toiseen kertaan. Jälleen matto saa kuivua rauhassa pesun jälkeen. Viimeistelemme maton vielä perusteellisesti

Mitä teen, jos en ole aivan varma mattoni materiaalista?

Jos et ole varma materiaalista tai siitä, kaipaako matto kuiva- tai erikoispesua, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Me autamme sinua määrittämään, millainen pesu matollesi sopii ja voitko lähettää sen meille: info@kiffelpesula.fi

Matossani on tahroja. Kuinka ilmoitan näistä pesulalle?

Voit ilmoittaa eritteistä, ulosteesta, luteista, punaviinistä, kahvista tai muista maton pesun kannalta olennaisista tahroista verkkokaupan tilauksen Lisätietoja-kentässä. Mikäli asia muistuu mieleen vasta tilauksen jälkeen, voit aina laittaa meille sähköpostia: info@kiffelpesula.fi

Matossani on oksennusta, verta, pissaa tai muita eritetahroja. Mitä teen?

Pyyhi enimmät eritteet pois maton pinnasta. Ilmoita tilauksen yhteydessä Lisätietoja-kentässä tahroista ja mistä eritteestä on kyse, jotta tiedämme aloittaa oikeanlaisen tahranpoiston viipymättä.

Vinkki! Kotiin kannattaa hankkia tahranpoistopalasaippua, jonka avulla matolle voi antaa ensiapua heti tahrojen tapahtuessa.

Lue lisää aiheesta: mitä ensiapua tekstiileille, joissa on tahroja

Pitääkö minun imuroida tai muutoin valmistella matto pesua varten ennen lähetystä?

Mattoa ei tarvitse valmistella pesuun mitenkään, sillä me hoidamme kaikki pesuun liittyvät asiat puolestasi. Maton valmistelu ei myöskään nopeuta pesuprosessia, sillä mattojen pesuprosessi on aina sama, vaihdellen ainoastaan maton materiaalin mukaan.

Kääritäänkö matot pesun jälkeen muoviin?

Matot kääritään muoviin siinä tapauksessa, että ne lähtevät kuljetuksella takaisin asiakkaalle Vaasan ulkopuolelle. Mikäli noudat matot tai ne kuljetetaan Vaasan alueella luoksesi, perimme muovituksesta 1,50 euron lisämaksun.

Miksi mattoja ei kannata säilyttää pesulasta tullessa muovikääreessä? Lue tästä: linkki blogiin muovissa säilyttämisestä

Mitä tapahtuu, jos mattoni rikkoutuu pesussa tai kaikkia tahroja ei saada pois?

Löydät matostasi keltaisen lapun, jos kaikkia tahroja ei ole saatu poistettua ilman riskiä maton vahingoittumisesta. Mikäli matto rikkoutuu, olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Huomioithan, että otamme pesuun vain ehjiä mattoja, emmekä vastaa rikkoutumisesta siinä tapauksessa, että asiakas lähettää meille pesuun jo valmiiksi rikkinäisen maton. Vastuu rikkoutumisesta on asiakkaalla myös siinä tapauksessa, että kyseessä on vanha matto, joka rikkoutuu pesuohjeiden mukaisesta pesusta huolimatta.

Huomioithan, että mattojen kanttausliima ei ole ikuista, minkä lisäksi valmistusvirheet mattotehtaalla voivat vaikuttaa liiman kestävyyteen. Mitä muita haasteita matoissa voi ilmetä pesussa? Lue tästä: blogi mattojen yleisimmistä ongelmista (Tekstiilihuolto ry:n taulukosta modattu)