Mattopesu

Mattojen pesu tuo monelle mieleen kesän ja mattolaiturit, vaikka asia on ajankohtainen ympäri vuoden – matoissa jos missä nimittäin näkyy arjen askellus. Mattojen säännöllinen pesu pidentää niiden ikää ja parantaa käyttömukavuutta. Pölyiset ja likaiset matot luovat puolestaan epäsiistin tunnelman ja voivat aiheuttaa allergiaoireita.

Mattojen pesuun on hyvä varata noin 2 viikkoa aikaa siitä, kun olet lähettänyt mattosi meille. Näin mattosi matka etenee pesulassamme:

Lue lisää
  1. Saat sähköpostiisi viestin, kun matto saapuu pesulaamme. Matto läpikäy pesuprosessimme, jossa sille tehdään pesu ja tahranpoisto materiaalin mukaan. Maton kuivuminen kestää tämän jälkeen normaalisti 1-2 vuorokautta.
  2. Kun matto on kuivunut, tarkistamme, että pesujälki täyttää laatuvaatimuksemme. Mikäli huomaamme ensimmäisen pesun jälkeen tahroja, teemme pesun ja tahranpoiston vielä toiseen kertaan. Jälleen matto saa kuivua rauhassa pesun jälkeen.
  3. Viimeistelemme maton vielä perusteellisesti, pakkaamme sen ja lähetämme takaisin sinulle. Jos löydät matostasi keltaisen lapun, tiedät, että kyseessä on pinttymä, joka ei lähde pois ilman vaaraa tekstiilin vahingoittumisesta.
  4. Saat sähköpostiisi viestin, kun matto on valmis lähtemään kotimatkalle. Varmistathan maton saapuessa sinulle, että poistat maton ympärillä olevan muovin tai teet siihen vähintään riittävät ilmareiät. Vaikka matto on pakattu pesulassa kuivana, voi muovin sisään tiivistyä kosteutta, joka tekee matosta pitkään muovissa säilytettynä tunkkaisen ja alttiin mikrobeille. Lue tästä, miksi mattoa ei saa säilyttää pitkiä aikoja pesulasta tulleessa muovissa

Tuotteet

Vaaleanpunainen olohuonematto ja nainen

Olohuoneen maton pesu

Olohuoneen matto on kooltaan 120×160 / 140×200 / 160×200 / 180×200
55,00 85,00 
Nainen makaa käytävämaton päällä

Käytävämaton pesu

Käytävämatto on yleensä 80 cm leveä. Myös pitkät 3-4 m talonpoikaismatot lasketaan käytävämatoiksi.
25,00 35,00 
Kolme erilaista matton osittain päällekäin

Wc/lastenhuoneen maton pesu

20,00 
Nainen käyttää puhelinta maaten ison valkoisen maton päällä

Jumbomaton pesu

Jumbomatto on isokokoinen matto, kooltaan 290×200 / 200×300
110,00 140,00 
Huom! Näitä tuotteita ei voi lähettää pestäväksi:

Otamme vastaan vain ehjiä mattoja. Jos matossa ei ole kiinni pesuohjetta, kerrothan meille tilauksesi yhteydessä, mikäli maton pesun suhteen on jotain erityishuomioita. Muussa tapauksessa matto läpikäy normaalin pesuprosessimme. Ilmoitathan meille myös tahroista tilauksen Lisätietoja-kohdassa, jotta tiedämme aloittaa tahranpoiston viipymättä.

Huom! Verkkokaupan kautta paketit, joiden pisin sivu on enintään 2 metriä ja yhteenlasketut ulkomitat enintään 3 metriä.

Paketit, joiden pisin sivu ylittää 2 metriä tai yhteenlasketut ulkomitat 3 metriä, eivät mene Matkahuollon käsittelyprosessista läpi. Jos haluat tilata pesun matolle tai tekstiileille, joiden paketti ylittää nämä mitat, otathan meihin yhteyttä, niin tilaamme paketille erikoiskuljetuksen.

Lue lisää aiheesta

PIDÄ HUOLTA UNIHYGIENIASTA: NÄIN PESET PETAUSPATJAN PÄÄLLISEN

Lakanoiden vaihto ei aina riitä, kun pohditaan riittävää unihygieniaa. Moni pesee jo säännöllisesti liinavaatteiden lisäksi täkit ja tyynyt, mutta yksi tärkeä tekstiili voi unohtua: petauspatja. Petauspatjasta pestään yleensä vain sen päällinen, johon imeytyy nukkujista mm. hikeä ja muuta likaa. Kuinka petauspatjan päällinen pestään oikein? Miten voi välttää päällisen kutistumisen?

VAIHDA LAKANAT VÄHINTÄÄN PARIN VIIKON VÄLEIN – NÄIN PESET LIINAVAATTEET AIDOSTI PUHTAAKSI

Tiesitkö, että lakanat ja tyynyliinat tulisi vaihtaa 2-3 viikon välein, jotta niissä on hygieenistä nukkua?  Jos nukkuja hikoilee paljon, kärsii allergiasta tai taistelee iho-ongelmien kanssa,

NESTEMÄINEN VAI JAUHEMAINEN PYYKINPESUAINE? NÄIN TEET PYYKILLESI SOPIVAN VALINNAN!

Pestäänkö teillä kaikki pyykit samalla pesuaineella vai onko jokaiselle materiaalille oma aine? Suositko mieluummin jauhemaista vai nestemäistä ainetta pyykkiesi pesussa? Molemmissa pesuainetyypeissä on hyvät puolensa – lue alta, kuinka valitset omalle pyykillesi sopivan!